Grotesque Burlesque

 

Burlesque er en niche i revy-grenen fra 1870’erne, som er mere udfordrende end traditionelle varietéshows. Genren er genopstået de sidste årtier og hver storby med respekt for sig selv har burlesque arrangementer af forskellig art. 

Organisationen Grotesque Burlesque holder anderledes burlesque-fester i København, hvor der ikke kun er tale om et show for publikum.

Det er Københavns største, hvor mere end 1000 mennesker klæder sig ud til selv at være deltagere i et performance- og showaften uden lige. Det er legeplads for de kreative, skøre og festglade, hvor det er vigtigt for arrangørerne at kommunikere at denne fest ikke er for passive tilskuere, men at deltagere selv er aftenens hovedattraktion.

Her er alle festdeltagere en del af performancen, og er derfor påkrævet som minimum at overholde en streng dresscode i overensstemmelse med Burlesque-universet - der blander elementer af grov satire og performence art, præsenteret i en seksuel tone med for eksempel let strip og forførende kostumer. 

Udfordringen ved deres fester er derfor at formidle til potentielle deltagere et kompleks univers. En udfordring som handler om at give dem den rette indstilling til at tage del i legen og iklæde sig det rette tøj, men at undgå fordomme som typisk er tilknyttet swinger- og stripklubber.

Den visuelle identitet er udarbejdet på baggrund af en kommunikationsstrategi med vægt på det grotesk og dekadence. Inspirationskilden er harlequin figuren og det venetianske maskebals dekorative, hvis "venden-på-hovedet"-symbolik er en perfekt reference til Grotesque Burlesque's univers.